Під Львовом сільрада продала мешканцю 4 га землі в сотні разів дешевше ринкової ціни

За 154 грн за сотку

ФОТО: ілюстративне

Сокільницька сільрада дозволила викупити за 61,7 тис. грн земельну ділянку площею у 4 га для ведення фермерського господарства. Про це повідомило антикорупційне видання NGl.media.

Покупцем стане місцевий мешканець Володимир Здзеба, який отримав цю ділянку у постійне користування ще 30 років тому після розвалу місцевого колгоспу, однак досі її ніяк не використовував. Викупити ділянку за ціною у сотні разів нижче ринкової дозволили нормативи Держгеокадастру.

Володимир Здзеба працює водієм у місцевому фельдшерсько-акушерському пункті. На початку 2023 року разом з дружиною і донькою він заснував фермерське господарство «Дубівко». 15 серпня сільрада дозволила Володимиру Здзебі викупити цю ділянку за 61,7 тис. грн для ведення фермерського господарства. Вартість однієї сотки склала 154 грн.

Ринкова вартість землі у Сокільниках у сотні разів вища, ніж та, за яку продали ділянку біля аеропорту. Це зумовлено близькістю до Львова і активною забудовою. До прикладу, залежно від розташування ділянки сільськогосподарського призначення тут продають по 1000-1850 доларів США/сотка. Тобто, виходячи з мінімальної ринкової ціни, реальна вартість 4 га землі може становити не менше 15 млн грн.

Фото: графіка NGL.media

Читайте також: на Закарпатті виявили нелегальний кар'єр.

Проте Сокільницька сільрада визначила вартість викупу всієї ділянки у 61706,32 грн, тобто у 154,27 грн/сотка. Ця вартість навіть нижча середньої нормативної грошової оцінки ріллі на Львівщині – у 21492 грн/га (214,92 грн/сотка).

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк