Під Печерським судом розпочалася бійка правоохоронців із прихильниками Петра Порошенка (ВІДЕО)

Під Печерським судом розпочалася бійка правоохоронців із прихильниками Петра Порошенка

Сьогодні під Печерським судом Києва, де мають обирати запобіжний Порошенку розпочалася бійка правоохоронців із прихильниками Петра Порошенка. Про це пише «APnews».

«Попередньо — бійка почалася через те, що фанати Петра Олексійовича розпалили відкритий вогонь у бочці «щоб зробити чай»», — підписали у відео.


За даними «Бабель» на місці знаходиться від 300 до 500 людей — вони перекрили вулицю Володимирську.


Додамо, що Печерський районний суд Києва 19 січня має оголосити рішення щодо запобіжного заходу п’ятому президенту, лідеру «Європейської солідарності» Петрові Порошенку у справі про державну зраду і фінансування тероризму.

Початок засідання запланований на 14:00 годину.

Як пише "Радіо Свобода" сторона обвинувачення просила суд взяти Порошенка під варту із можливістю виходу під заставу в 1 мільярд гривень.

Натомість адвокати політика просять не призначати йому запобіжний захід взагалі. Вони також наполягали, що Порошенко не є підозрюваним, оскільки, згідно з позицією захисту, щодо нього не виконали належним чином відповідної процесуальної дії.

Крім того, сам Порошенко сказав: «Жодного приводу для уникнення від судочинства я не давав і давати не буду».

За версією слідства, Порошенко у 2014 році вступив у змову з проросійським політиком Віктором Медведчуком та іншими особами, щоб організувати постачання вугілля з непідконтрольних Україні районів Донбасу.

Порошенка підозрюють у державній зраді та фінансуванні тероризму. Після порушення справи Порошенко виїхав з країни, проте одразу заявив, що йдеться про ділову поїздку, і він скоро повернеться.

Петро Порошенко, який очолює зараз опозиційну партію «Європейська солідарність», вважає справу політичною і звинувачує владу в тому, що вона розправляється з опонентами, не звертаючи належної уваги на російську загрозу.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також