«Під питанням»: у Верховній Раді заговорили про доцільність телемарафону

Таку заяву зробив новий голова комітету ВР зі свободи слова

ФОТО: Ярослав Юрчишин

Новопризначений голова комітету Верховної Ради з питань свободи слова Ярослав Юрчишин вважає, що ефективність національного телемарафону на сьогоднішній день – під питанням. Про це він заявив у коментарі Інтерфакс-Україна після свого призначення у суботу, 9 грудня.

 «Моя позиція щодо марафону: його ефективність – під питанням. Якщо його ефективність – під питанням (а це інвестиція державних коштів), то треба працювати з цією ефективністю у тому чи іншому напрямі», – сказав Юрчишин.

Зокрема він зауважив, що з одного боку, логіка створення офіційного єдиного каналу комунікацій у країні, що воює, має сенс.

«Я уявляю собі дискусію своїх колег у якомусь ефірі на тему, умовно кажучи, «відставки» Залужного. З інсайдерською інформацією, яка пізніше спростовується. Тобто, певна спрямованість інформаційної політики має бути, але не цензура. Ось вона на початку війни виглядала цілком логічною», – пояснив нардеп.

При цьому, за його словами, якщо більшість суспільства отримує інформацію з анонімних телеграм-каналів, то «щось із марафоном – не так».

Читайте також, кому очікувати на «гостей» з податкової: ВР розширила перелік перевірок бізнесу

«Відповідно, потрібно розв’язувати питання або більшого балансу, або проактивнішої позиції (а насправді – можливості оперативно інформувати), або дійти розуміння, що, на жаль, цей філігранний метод не виконує зараз своєї функції та шукати якийсь інший формат», – додав Юрчишин.


https://zaxid.net/news/

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також