Під стінами Львівської мерії влаштували пікет: що відомо (ВІДЕО)

Мітингувальники вимагають зупинити будівництво пішохідного бульвару на проспекті Чорновола та не зносити МАФи

Сьогодні вранці, 10 жовтня, у Львові біля міської ради на акцію вийшли десятки мешканців. Про це "Варті-1" стало відомо з соціальних мереж.

За попередніми даними, підприємці із плакатами страйкують проти першого заступника міського голови з питань містобудування Любомира Зубача.

Як згодом повідомило видання Tvoemisto, мітингувальники вимагають зупинити будівництво пішохідного бульвару на проспекті Чорновола та не зносити МАФи. Вони також закликають місто скеровувати кошти на ЗСУ, а не на нові будівництва.

«Ми, підприємці малих магазинів на проспекті Чорновола, висловлюємо стурбованість вашим рішенням про знесення наших магазинів для створення пішохідного проспекту. У часи війни, коли економіка країни стикається з великими викликами, витрати на облаштування бульвару є недоцільними. Наші магазини підтримують багато родин, місцеву економіку та створюють робочі місця. Багато з нас мають дітей, які служать у Збройних Силах України, і активно волонтерять. Знищення малого бізнесу завдасть серйозної шкоди громаді Львова. В умовах війни недопустимо витрачати кошти на бруківку, коли їх слід спрямувати на відновлення домівок постраждалих і забезпечення армії», - йдеться в повідомленні підприємців.

Що передувало

Нещодавно виконавчий комітет Львівської міської ради ухвалив рішення про затвердження концепції капітального ремонту частини проспекту Чорновола — від кільця на проспекті В. Чорновола до вул. Варшавської. Частина проспекту Чорновола у Львові стане пішохідним бульваром з громадськими просторами. 

Простір перед супермаркетом «Арсен» – це перший крок у контексті перетворення проспекту на пішохідний бульвар. 

Ремонт охоплює пішохідну зону протяжністю 1,2 км, де планується встановлення вуличних меблів, озеленення території та демонтаж 33 МАФів.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також