Під Ужгородом працівник СБУ на пішохідному переході збив насмерть подружжя: суд виніс йому вирок

Правоохоронця звільнено від тюремного ув'язнення

ФОТО: Тетяна Дербаль

Працівник СБУ збив подружжя на пішохідному переході під Ужгородом. Від удару 67-річна жінка загинула на місці ДТП,  а чоловік отримав важкі травми, від яких помер у лікарні.  Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області виніс вирок капітану СБУ і звільнив його від тюремного ув’язнення, натомість правоохоронцю призначили службове обмеження з відрахуванням 20% грошового забезпечення у дохід держави протягом двох років, пише zaxid.net.

У вироку суду йдеться, що співробітник управління СБУ у Закарпатській області Олександр Перевозник, перебуваючи у військовому званні капітан, 17 січня 2023 року вчинив смертельну ДТП поблизу Ужгорода. Він їхав за кермом Volkswagen Golf та у селі Оноківці збив двох людей, які переходили дорогу нерегульованим пішохідним переходом. 67-річна жінка від отриманих травм загинула на місці, її чоловік зазнав важких травм та був доставлений у реанімацію. Від отриманих травм він помер у лікарні.

Обвинувачений Олександр П. уклав угоду про визнання винуватості з прокурором.

Раніше повідомлялося: суд у Львові звільнив від покарання водія вантажівки, який збив насмерть пішохода

Суд визнав правоохоронця винним у вчиненні ДТП, які призвели до загибелі пішохідки та важких травм іншому пішоходу. Олександру П. призначили два роки тюрми з річною забороною керувати транспортними засобами, однак звільнили від тюремного ув’язнення, встановивши йому службове обмеження на той самий строк з відрахуванням 20% грошового забезпечення у дохід держави. На вирок ще може бути подана апеляція.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк