Під загрозою електропостачання, транспорт та фінанси: американська розвідка про кібератаку на Україну

Російські хакери можливо проникли в системи обʼєктів інфраструктури України

Ілюстрація: Українські новини

Російські хакери, повʼязані з державою, можливо проникли у компʼютерні системи обʼєктів критичної інфраструктури та інституцій України для збору розвідданих та подальшої дестабілізації держави. Про це пише «The Washington Post», з посиланням на розсекречені дані американської розвідки, передає «Суспільне».

У повідомленні сказано, що Кремль можливо намагатиметься зашкодити роботі критичних систем інфраструктури: електропостачання, транспорту, фінансам та телекомунікаціям. Це може робитися для підтримки військової операції або для сіяння паніки в суспільстві.

Представник урядових інституцій США, який спілкувався з виданням заявив, що відомо, що Росія має можливість здійснити кібератаки на Україну, але наразі немає інформації про невідворотність такого нападу.

«Ми не знаємо напевно, що вони мають намір це зробити. Але ми працюємо з Україною задля посилення її кібербезпеки», — заявив співрозмовник «The Washington Post».

За повідомленням іншого співрозмовника «The Washington Post», хакери російських розвідувальних служб ФСБ та ГРУ були помічені всередині українських цифрових систем.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також