Піднімають ноги догори: Жданов про російських військових, які бояться «HIMARS»

Російська армія дуже боїться «HIMARS» і не хоче загинути

Окупанти риють окопи, лягають у них, і піднімають ноги догори, щоб отримати легке поранення. Про це в інтерв’ю виданню "Гордон" розповів військовий експерт Олег Жданов.

«Російські контрактники вигадали новий спосіб, як піти з війни. Вони заздалегідь риють неглибокий окоп — десь на два багнети лопати, тобто сантиметрів 40, — лягають у цей окоп і підіймають ноги вгору. Для того, щоб отримати кульове або осколкове поранення», — розповів Жданов.

Військові хочуть вберегти своє життя, вони готові спеціально отримати легке поранення, бо бояться «HIMARS».

«Після поранення одразу в госпіталь і додому. І гроші отримати від держави. Але держава російська виявилася набагато хитрішою у плані виплат. Вони ж завжди любили »кидати" всіх на гроші. І Держдума РФ швидко ухвалила закон і ввела градацію за поранення. Легке поранення — 60 тис рублів, середньої тяжкості — здається, до мільйона (600–700 тисяч), а важке поранення — тоді вже 3 млн. Ось і загибель — залишилося поки що 7 млн.

Проте, за розповідями наших військовослужбовців, вони використовують такий спосіб, щоб дістати легке поранення. «HIMARS», до речі, став тригером. Це одна із причин. Говорять, від «HIMARS» немає порятунку", — резюмував Жданов.

Нагадаємо, за два тижні Україна ліквідувала понад 80 російських офіцерів.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт