Піднято найбільший прапор, що «дивиться на Крим»: у розвідці розповіли про спецзавдання на Зміїному

Буданов особисто доручив підняти прапор

ФОТО: ілюстративне

Після звільнення острова Зміїний на ньому встановили найбільший державний прапор у напрямку Криму. Таке завдання особисто поставив очільник Головного управління розвідки Кирило Буданов перед операцією.

Про це заявив командир спецпідрозділу ГУР МО України «Тимур» в інтерв'ю журналістці Раміні Есхакзай, день вирішальної операції на Зміїному був поділений на декілька етапів.

«На першому етапі була артпідготовка, на другому залучили авіацію. Стояло завдання встановити державний прапор України на вертолітному майданчику. Ми встановили. Далі був третій етап ― дорозвідка прибережної зони й розмінування», - повідомив «Тимур».

 Розвідник також вперше розказав про спецдоручення від начальника ГУР МО України Кирила Буданова.

«Один з прапорів ми попросили в Одесі, він був дуже великий. І от командир поставив задачу, щоб він, найбільший, постав на краю острова, який »дивиться« на Крим», - розповів розвідник.

Потім група спецпризначенців перейшла до фінального етапу спецоперації та взяла острів під повний контроль. Ворожий триколор був спущений, а український прапор - піднятий на офіційному флагштоці.

«Тимур» також пригадав історію «особливого мешканця» Зміїного, якого вдалось врятувати під час звільнення острова.

Читайте також: у Криму виявили нову військову базу окупантів (ФОТО).

«Ми побачили кота. Командир поставив задачу його забрати. Він зараз у надійних руках», - розповів командир спецпідрозділу ГУР.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк