Підозра у держзраді: СБУ на Хмельниччині спіймало на гарячому російського агента (фото)

Агента спіймали на гарячому під час фотографування об’єкту критичної інфраструктури міста

Фото: Управління СБУ у Хмельницькій області

СБУ затримала 54-річного мешканця Хмельницького, який фотографував у місті стратегічний об’єкт.

Як виявилось, з російськими спецслужбами чоловік співпрацював ще з березня.

Він передавав ворогу фото та відео військових частин, інформацію про місця дислокації українських військових, а також навіть склав карту-схему оптимального наступу росіян на місто.

Чоловікові вже повідомили про підозру в державній зраді, йому загрожує довічне ув’язнення.

Про затримання шпигуна, повідомили сьогодні, 25 травня, в Управлянні СБУ у Хмельницькій області на офіційній сторінці у «Facebook».

Фото: Управління СБУ у Хмельницькій області

«Передавав фото- та відеоматеріали щодо функціонування та охорони військових частин, розташованих в обласному центрі, місця дислокації українських військовослужбовців, маршрути переміщення техніки ЗСУ, відомості про фортифікаційні споруди навколо Хмельницького»,зазначають у відомстві.

Крім того, зловмисник, маючи спеціальну військову освіту, ініціативно розробив та передав карту-схему оптимально вигідного маршруту танкового наступу росіян в обхід від захисних споруд.

Фрагмент імпровізованої карти

Агента затримали на гарячому під час фотографування одного із об’єктів критичної інфраструктури міста. Російські військові планували нанести по ньому ракетні удари, щоб заблокувати поставки іноземного озброєння в зону бойових дій.

Чоловікові вже оголосили про підозру у порушенні ч. 2 ст.111 ККУ (державна зрада). Йому загрожує як мінімум 15 років тюрми, або ж навіть довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

varta1.com.ua: Новини

Анастасія Сенів

Читайте також