Підозру повідомили ще одному слідчому поліції у справах Майдану

medium (1)
medium (1)

Старшому слідчому з ГУНП в Київській області повідомлено про підозру за службове підроблення та незаконне затримання учасника Майдану у Києві у лютому 2014 року. Про це повідомляє з посиланням на пресслужбу ДБР, пише «УНН».

«Слідчі Управління з розслідування злочинів, вчинених у зв’язку із масовими протестами у 2013–2014 роках, Державного бюро розслідувань, за погодженням з Офісом Генерального прокурора, 17 липня 2020 року повідомили про підозру старшому слідчому СУ ГУ Нацполіції в Київській області, який на момент скоєння злочину обіймав посаду слідчого Святошинського РУ ГУ МВС України в місті Києві», — йдеться у повідомленні.

18 лютого 2014 року за даними досудового розслідування підозрюваний правоохоронець, «за відсутності будь-яких доказів вчинення масових заворушень, здійснив службове підроблення та незаконно затримав учасника акцій протесту за вчинення нібито ним масових заворушень в центральній частині міста Києва».

Таким чином, як вказано, слідчий Нацполіції підозрюється у вчиненні низки злочинів, а саме:


  • незаконному перешкоджанні організації та проведенню зборів, вчиненому службовою особою (ч. 2 ст. 28, ст. 340 Кримінального кодексу України);

  • складанні, видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України);

  • перевищені влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України);

  • завідомо незаконному затриманні, вчинене в інших особистих інтересах та за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 371 Кримінального кодексу України).


Наразі, вирішується питання щодо вручення підозрюваному клопотань про застосування запобіжного заходу та відсторонення від посади.

varta1.com.ua: Новини