Підозрюваний у вбивстві Фаріон поскаржився, що донька вбитої мовознавиці погрожувала йому, а поліція не реагує

У скарзі на бездіяльність поліції суд захисту відмовив

Слідчий суддя Галицького районного суду міста Львова розглянув скаргу підозрюваного Вʼячеслава Зінченка на бездіяльність поліції.

Про це повідомляє «Судовий репортер» із посиланням на ухвалу від 16 серпня.

5 серпня Зінченко звернувся до ГУНП України у Львівській області із заявою про злочин. Він стверджував, що 26 липня у перерві судового засідання із обрання запобіжного заходу донька вбитої Ірини Фаріон у присутності журналістів, прокурорів та інших осіб у залі суду погрожувала йому вбивством. Але відомості про кримінальне правопорушення до ЄРДР не були внесені і досудове розслідування за заявою про злочин не розпочали.

У судовому засіданні адвокат як доказ надав відеозапис із соціальних мереж, що раніше до заяви в поліцію не долучався.

Представник поліції просила відмовити у задоволенні скарги. Водночас пояснила, що перевірка загроз життю та здоровʼю громадянину Зінченку не встановила. Викладені в заяві факти не знайшли свого підтвердження, оскільки не встановлено доказів того, що мало місце таке кримінальне правопорушення, а також, що Зінченко мав реальні підстави побоюватися за своє здоровʼя чи життя. 

Проаналізувавши відеоматеріали з судового засідання, поліція зʼясували, що донька вбитої в підвищеному психоемоційному стані, внаслідок смерті матері, висловлювала систематично запитання Зінченко  про те, чому він убив її матір. Натомість підозрюваний  демонстративно їй показав, привідкривши ротову порожнину, свого язика, що, у свою чергу, дуже обурило потерпілу. Остання почала словесну перепалку, але без прямих і явних погроз щодо життя і здоровʼя підозрюваного, що підтверджується її особистими поясненнями.

26 липня стосовно поліція все ж винесла постанову про забезпечення заходів безпеки стосовно Зінченка у вигляді особистої охорони. 

31 липня суд за клопотанням слідчого з метою забезпечення особистої охорони перемістив підозрюваного з ДУ «Львівська установа виконання покарань (№19)» до Ізолятора тимчасового тримання №4 ГУНП у Львівській області, де він перебуває і понині.

Читайте також: Зінченко написав заяву до поліції на доньку Ірини Фаріон.

Відтак у скарзі на бездіяльність поліції суд захисту відмовив.

 

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також