Підприємці з Житомирщини постачали граніт з України до росії для надгробків окупантам (ФОТО)

Основними покупцями були російські компанії, якими володіють члени партії «Єдіная росія»

ФОТО: СБУ

Служба безпеки заблокувала ще одну схему «прихованої» торгівлі з рф, яка діяла під час повномасштабного вторгнення російськиї окупантів. Двоє підприємців із Житомирщини налагодили постачання граніту з України до рф. Більшу частину цього матеріалу використовували для виготовлення пам'ятників ліквідованим на війні російським військовим. Про це березня повідомили у прес-службі СБУ.

Основними покупцями були російські компанії, якими володіють члени партії «Єдіная росія». До організації такої схеми причетний місцевий підприємець, який ще до початку повномасштабного вторгнення постачав продукцію до рф, а після 24 лютого 2022 року продовжив торгівлю з російськими клієнтами за схемою «перерваного транзиту».

Фото: СБУ

У Службі безпеки вказують, що підозрюваний виїхав до ЄС і зареєстрував там фірму нібито для бізнес-проектів. А щоб налагодити постачання граніту, чоловік залучив двох спільників із Житомирщини. Вони підшукували підприємства, які видобувають граніт, купляли його та переправляли до Європи, а звідти до рф. Саме цих двох спільників із Житомирщини вдалося затримати.

Читайте також: посадовець Київської ОВА під виглядом капелана мав шпигувати за ЗСУ на користь окупантів (ФОТО/ВІДЕО)

Усім трьом затриманим оголосили про підозру за ч. 2 ст. 28 та ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України. Їм загрожує до 12 років ув'язнення.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також