Підприємця та ексдиректора ДП Міноборони викрили на одержанні 600 тисяч доларів хабаря (ФОТО/ВІДЕО)

Обіцяли вплинути на надання дозволу забудову земельної ділянки, яка перебуває у підпорядкуванні Міноборони

На хабарі у 600 тис доларів США викрито підприємця та ексдиректора ДП Міноборони України. Про це повідомила пресслужба Офісу генерального прокурора.

Відомо, що керівник приватного підприємства та його спільник, екс-директор державного підприємства оборонного відомства, вимагали хабар у представника іншої комерційної структури. За 600 тис. доларів обіцяли вплинути на директора державного підприємства, щоб той дозволив забудову земельної ділянки, яка перебуває у підпорядкуванні Міноборони та уклав договір про будівництво на ділянці житлового комплексу.

Фото: Офіс генпрокурора

22 березня правоохоронці затримали учасників схеми під час одержання 320 тис. доларів готівкою. Решту, 280 тис. доларів, отримали у вигляді документів про право власності на сім квартир. За даними джерела «Української правди» в правоохоронних органах, затриманими є колишній керівник державного підприємства МОУ «Укрконверсбуд» Олександр Ілюха, та директор приватного підприємства «Бау Комплект» Вадим Листопад.

Читайте також: на Львівщині чиновницю затримано за вимагання та отримання хабаря

Вирішується питання щодо повідомлення директору приватного підприємства та ексдиректору одного з держпідприємств про підозру за ч. 2 ст. 28 ч. 4 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), ч. 2 ст. 28 ч. 3 ст. 369-2 (Зловживання впливом) Кримінального кодексу України.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також