Підприємець "нагрів руки" на постачанні продуктів харчування для військовослужбовців (ФОТО)

photo-2021-08-27-09-49-01
photo-2021-08-27-09-49-01

За розкрадання 800 тис гривень на постачанні продуктів харчування для військовослужбовців  підозрюють підприємця. Про це повідомляє пресслужба прокуратури Київської області.

Так, Солом’янською окружною прокуратурою міста Києва за результатами проведених слідчих дій повідомлено про підозру підприємцю за фактом розтрати та привласнення коштів державного бюджету в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України).

Слідством встановлено, що між фізичною особою-підприємцем та військовою частиною був укладений договір на закупівлю 10 000 кг м’ясопродуктів (консерви м’ясні) для військовослужбовців.

Постачальник, достовірно знаючи, що технічні характеристики товару не відповідають ДСТУ та іншим вимогам у сфері обігу харчових продуктів, передала військовій частині цей товар. У подальшому посадовими особами військової частини проведено розрахунок з продавцем.

Відповідно до експертного висновку Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи поставлені м’ясні консерви не відповідають вимогам ДСТУ. Внаслідок цього, державному бюджету завдано збитків у розмірі майже 800 тис грн.



У межах розслідування вказаного кримінального провадження також перевіряється причетність групи підприємців до постачання іншої неякісної продукції військовослужбовцям.

З метою збору та фіксації доказів вчинення кримінальних правопорушень, а також відбору зразків продукції, поставлених на виконання інших договорів, 26 серпня 2021 року на підставі ухвал суду на підприємствах проведено обшуки.

Слідчі дії у кримінальному провадженні тривають.

Заходи з викриття правопорушення проведено прокуратурою спільно з СВ Солом’янського УП ГУНП у м. Києві за оперативного супроводу Департаменту військової контррозвідки Служби безпеки України.

varta1.com.ua: Новини