Підтримувала війну росії проти України: СБУ затримала на кордоні з Польщею мешканку Луцька

Активно пропагувала за рускій мір за кордоном

Служба безпеки України повідомила про підозру пропагандистці ворожої ідеології з Волині. 32-річну мешканку Луцька, яка займалася російською пропагандою і підтримувала війну Росії проти України, затримали на кордоні з Польщею.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ у Волинській області.

Лучанка певний час проживала у Польщі та активно і систематично розповсюджувала звідти у соціальних мережах матеріали, в яких підтримувала вторгнення РФ до України.

Оперативники затримали пропагандистку на території України відразу після перетину нею кордону.

«Слідство встановило, що упродовж березня-травня 2022 року жінка, перебуваючи на території Польщі, поширювала у соцмережах дописи на підтримку російської агресії та антиукраїнські висловлювання, визнаючи при цьому своє захоплення владіміром путіним», — поіфнормували у Волинській обласній прокуратурі.

Жінці, яка виправдовувала війну та захоплювалась Путіним, повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 436-2 Кримінального кодексу України. Суд обрав зловмисниці запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту. Також вирішується питання про проведення щодо неї судово-психіатричної експертизи.

Їй загрожує покарання за злочин — до 5 років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше на Львівщині СБУ оголосила підозру зрадниці, яка закликала українців здавати позиції ЗСУ російським загарбникам.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також