«Підвищення ціни за проїзд не вирішить проблем громадського транспорту. Треба комплексна програма», - Зінкевич

1609754288-688
1609754288-688

Голова транспортної комісії ЛМР, депутат фракції «ВАРТА» Ігор Зінкевич переконаний: без комплексної програми розвитку громадського транспорту на 4–5 років нема доцільності розглядати питання про підвищення тарифів на проїзд.

Зокрема, він дуже критично поставився до, так званих, «слухань» щодо зростання тарифів на проїзд у межах Львівської міської територіальної громади, які відбулися 12 березня. За його словами, це було не обговорення, а презентація від профільних чиновників власного бачення підвищення вартості.

«Новий тариф не вирішить проблем громадського транспорту. Це чергове точкове рішення, яке вдарить по гаманцях львів’ян, але не принесе покращень у перевезеннях. Щоб якісно змінити роботу громадського транспорту, потрібна комплексна програма із чітко прописаними заходами на 4–5 років. Її нам обіцяють ще з 2019 року. У січні наша комісія звернулася до Ореста Олеськіва з проханням представити таку програму до 15 березня. Натомість, нам презентували розширену на територію громади версію Плану сталої мобільності та пропозицію підняти ціну», — говорить Ігор Зінкевич.

Також він нагадав, що з вимогою підготувати Програму до управління транспорту звертався на початку лютого і виконком ЛМР — із терміном виконання до 10 березня.

«Зрештою, якщо говорити про тариф, то у ньому має бути закладена така складова як операційне обслуговування е-квитка. Ще треба враховувати локдауни, проїзди пільгових категорій. Цього нема. Нам просто малюють чергову цифру — і все. А за яким принципом її вивели, невідомо. Ще з 2017 року управління не виконало розпорядження виконкому про вивчення та визначення пасажиропотоку у Львові. Тому бажання підняти ціну за проїзд — це спроба чиновників оплатити коштом львів’ян власну неспроможність розробити програму, нарешті запустити нарешті е-квиток», — резюмував Ігор Зінкевич.

varta1.com.ua: Новини