«Пірати під триколором»: ДПСУ попереджає про нові провокації

Військовий флот росії продовжує плекати найнижчі традиції піратства.

Окупанти РФ замальовують бортові номери, а з ними — мізерні залишки честі і гідності, — повідомили сьогодні у Державній прикордонній службі України.

Зараз військові РФ зафарбовують на своїх кораблях назви і бортові номери. Усвідомлюючи брудні методи ведення війни російськими окупантами, в цій акції вбачається підготовка до майбутніх провокацій щодо цивільних суден із подальшим звинувачуванням в них українських військових кораблів, — йдеться у повідомленні.

У Службі зауважують, військовий флот РФ продовжує плекати найнижчі традиції піратства.

З початку широкомасштабного вторгнення в Україну окупанти неодноразово відмітилися підлістю у Чорному морі. Під приводом фейкової контртерористичної операції заблокували роботу українських портів. Обстріляли 4 цивільних судна. З одного з підбитих танкерів влаштували екологічну бомбу. Захоплюють і утримують у полоні цивільні вантажні судна. Перешкоджають рятувальним операціям — захопили одне пошуково-рятувальне судно і неодноразово погрожували застосуванням зброї рятувальним катерам, які йшли на допомогу екіпажам підбитих суден.

«Країна без честі й гідності не може користуватися благами сприяння мореплавству. Тож спостерігаємо за реакцією світової спільноти», — йдеться у дописі.

Незабаром російські судна не зможуть залишати порти через відмову компанії Регістр Ллойда Вояж Рус продавати та оновлювати в рф електронні навігаційні карти C-MAP, які використовують більшість російських суден.

Варто розуміти, що замальовані назви та бортові номери не вкриють від ганьби та зневаги у всьому світі. І за воєнні злочини відповідатимуть усі причетні і ті, з мовчазної згоди кого вони вчинялися.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також