Після знущань у реабілітаційному центрі на Львівщині, в Україні перевірять заклади, де проживають діти

В Україні перевірять усі заклади цілодобового проживання

Через виявлений інцидент на Львівщині, Національна соціальна сервісна служба проведе перевірки в усіх закладах цілодобового проживання дітей з метою виявлення можливих фактів насильства щодо них чи порушення інших прав.

Про це повідомила міністерка соціальної політики Оксана Жолнович.

«Я доручила Нацсоцслужбі провести перевірки в усіх таких закладах, де цілодобово живуть діти, з метою виявлення можливих фактів насильства щодо них чи порушення інших прав», – йдеться у повідомленні міністерки. 

Також Оксана Жолнович зазначила, що для перевірки служба розробила спеціальний опитувальник, аби виявляти порушення не травмуючи дітей. 

Окрім того, посадовиця закликала збільшувати кількість сімейних форм виховання в громадах та розвивати інклюзивні класи і спеціальні класи в загальних школах. Таким чином, за її словами, не потрібно буде відправляти дітей далеко від дому. 

Нагадаємо, уповноважений ВРУ з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що отримав інформацію щодо можливого здійснення фізичного, психологічного та сексуального насилля щодо дітей директором навчально-реабілітаційного закладу на Львівщині.

У пресслужбі ГУНП у Львівській області наголосили, що в рамках кримінального провадження правоохоронці перевіряють інформацію про насильницькі дії щодо вихованців навчально-реабілітаційного центру на Львівщині.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі