Після нічної атаки РФ і пожежі в Тернополі зафіксовано перевищення норми хлору в повітрі - ОВА

У Тернопільській ОВА оприлюднили нові дані моніторингу повітря

У Тернопільській обласній військовій адміністрації відбувся черговий брифінг з приводу якості атмосферного повітря після нічної атаки РФ і пожежі в Тернополі після влучання у ємність з паливо-мастильними матеріалами, інформує «Суспільне».

«Зафіксували перевищення по певних показниках», — повідомив заступник начальника Тернопільської ОВА Віктор Устенко о 13:25 на брифінгу 20 серпня.

Йдеться про перевищення норми хлору в повітрі — від 4 до 10 разів.

«Із 7-ї ранку ведеться моніторинг контролю повітря і якості питної води. Станом на зараз в 7 з 10 контрольних точок відмічено певне перевищення по тих чи інших показниках. Ми провели комісію і прийняли певні рекомендації для закладів освіти, закладів охорони здоров’я, щодо публічних заходів на території в першу чергу міста Тернополя і деяких прилеглих громад. Центр контролю і профілактики хвороб веде постійний моніторинг», — сказав Віктор Устенко.

Читайте також: з’явилися світлини чорної хмари, яка накрила Тернопіль після вибуху.

Жителів Тернопільщини просять не панікувати, рекомендують обмежити перебування на вулиці, зокрема, на воді та пити багато рідини. Симптоми отруєння хлором, за словами головної державної санітарної лікарки області Оксани Чайчук: першіння в горлі, просідання голосу, тахікардія, зниження тиску.

;t=1s

 

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також
Мережа Фокстрот передала захисникам техніки на майже 40 мільйонів гривень

Мережа Фокстрот передала захисникам техніки на майже 40 мільйонів гривень

У пріоритеті компанії – підсилення десантно-штурмових і зенітно-ракетних підрозділів, які виконують бойові задачі на «найспекотніших» напрямках фронту, а також – колег-захисників із #ротиФокстрота.