Після обстрілу евакувційних колон на Запоріжжі, в обласній лікарні рятують 16 дітей

Ліків, і навіть їжі катастрофічно бракує в окупованому Мелітополі

Фото,: інформативне

На Запоріжжі окупанти відрізають цілі міста від зв’язку та Інтернету. У Мелітополі й Бердянську вже від’єднали всіх українських провайдерів. 

Тим часом орки блокують гуманітарні коридори. Окрім цього, обстрілюють колони з біженцями.

«Колону зупинили — не знаю з якої причини. І ми всі вийшли. І за 5 хвилин полетіли снаряди. У мене дитина потрапила під снаряд», — у сльозах розповідає мати 13 річного хлопчика.

Її 13-річний Іван у реанімації Запорізької дитячої лікарні. Разом із ним від обстрілу росіян постраждали ще кілька людей, але хлопець наразі — найтяжчий.

«Осколкові поранення голови, повністю перебиті ніжки, дві ручки поранені та сильний забій грудної клітки. Як лікарі кажуть, сильний забій легені. Стан стабільно тяжкий, але треба врятувати ніжки, щоб він ходив», — каже мама Марина.

З початку війни до обласної дитячої лікарні доправили вже 16 дітей. 

Росіяни обстріляли чергову колону біженців. У постраждалих — численні осколкові поранення. 

«Вони з осколковими ураженнями тулуба, м’яких тканин, кінцівок. Осколки були видалені, зараз стан цих дітей середньої тяжкості», — розповідають лікарі.

Ліками і навіть необхідним медичним обладнанням нині дуже допомагають волонтери. Сьогодні у місто прибули чергові фури з препаратами з Німеччини й Іспанії, а також карета «швидкої» для військового шпиталю. 

Ліків, і навіть їжі катастрофічно бракує в окупованому Мелітополі.

Росіяни продовжують масовані обстріли населених пунктів на Запоріжжі. 

varta1.com.ua: Новини

Анастасія Сенів