Після оголошення часткового виводу російських військ, у всій Україні звучала повітряна тривога

Ділянок без сирен не було

Сьогодні, 30 березня, на ранок після того, як російські офіційні особи оголосили про військову деескалацію навколо Києва та північного міста Чернігів, вночі в Україні «не було районів без сирен». Про це повідомив радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко.

«Протягом ночі по всій країні була повітряна тривога», — сказав радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко, — «Насправді ділянок без сирен не було. Вранці вони повторювалися. Зокрема, на Донбасі — Краматорськ, Бахмут — місто Київ, Київська область тощо. Був обстріл Чернігова та Хмельницької області. У Києві над столицею збили кілька ракет».

Денисенко назвав ситуацію в Чернігові та Маріуполі «важкою». За його словами, у столиці вночі надійшли повідомлення про бої біля західного передмістя Ірпеня. 

«Говорити про те, що росіяни знижують інтенсивність бойових дій на київському та чернігівському напрямках, поки що немає потреби», — сказав він. — «Можна сказати, що так, дійсно, певні підрозділи і техніка переміщуються на територію Білорусі. Але це більше схоже на ротацію і зализування ран, ніж на реальне припинення бойових дій».

В Ірпені українські війська виявили багато мін та мін-пасток, у тому числі замінованих тіл.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також