Після провальної зустрічі з Путіним генсек ООН прибув до України

Гуттеріш обговорить з Зеленським безпечну евакуацію цивільних з зони бойових дій

Фото: інформативне

Генсек ООН Антоніу Гуттеріш прибув до Києва з Москви на зустріч з українським президентом Володимиром Зеленським.

Про це він повідомив на своїй офіційній сторінці у «Twitter».

«Ми продовжуємо нашу роботу з розширення гуманітарної допомоги про забезпечення евакуації цивільних з зон конфлікту. Чим швидше закінчиться війна — тим краще для України, Росії і світу», — написав Гуттеріш.

Напередодні, 26 квітня, Гуттеріш відвідав Путіну у Москві. Зустріч пройшла вже за звичним для російського диктатора «довгим столом».

По завершенню розмови генсек ООН переконував, що Москва нібито погодилась на залучення міжнародних організацій до евакуації людей з «Азовсталі».

У середу, 27 квітня, у Кремлі це заперечили.

Речник Путіна Дмитро Пєсков заявив на брифінгу в Кремлі, що конкретних домовленостей щодо евакуації з «Азовсталі» з ООН у Росії немає.

На зустрічі Гуттеріша і Путіна ці домовленості не були досягнуті.

Нагадаємо, що глава держави Володимир Зеленський під час прес-конференції міжнародній пресі у київському метро, зазначив, що вважає хибною послідовність візитів генсека Об’єднаних націй спершу до росії, а потім до України. 

«Я вважаю помилковим спочатку їхати до Росії, а потім до України. Це просто неправильно. А з чим він (генсек ООН) повернеться: передати нам сигнали від Росії? Необхідно додати логіку до цієї черговості. А логіка дуже проста. Якщо ти хочеш закінчити війну, ти маєш точно знати, що відбувається. Приїхати. Подивитися. А що там він побачить? Трупів на Кутузовському проспекті немає», — заявив глава держави.

varta1.com.ua: Новини

Анастасія Сенів

Читайте також