Після смерті малюка в реанімації, батьки дитини звинувати лікарів у недбалості і побили медбратів та ліфтера (ВІДЕО)

2022-01-05-112342
2022-01-05-112342

Гучний скандал розгорівся в реанімації Запорізької обласної клінічної дитячої лікарні через смерть дворічного хлопчика. Батьки загиблої дитини вважають винними медиків,  повідомляє «Варта1», з посиланням на «УНІАН».

Маленького Давида госпіталізували ще 24 грудня. Хлопчику поставили діагноз «обструктивний бронхіт». Призначене лікування дало свій результат, і хлопчик йшов на поправку, але 30 грудня йому різко стало погано.

За словами мами дитини, його стан погіршився нібито після крапельниці. О 13–14 годині дитина прокинулася з дикими болями, вже о 17:00 год йому було погано«, — розповіла жінка.

Родичі хлопчика стверджують, що намагалися викликати лікаря, але близько півгодини медперсонал лікарні не реагував. Пізніше малюка перевели в реанімацію, де він помер через кілька годин.

»Ненадання першої допомоги, недбале ставлення. Коли ми просили про допомогу, всі мами чули, як я вибігала. Водночас, нікого з лікарів не було поруч. Я вибігала неодноразово, всі мами з боксів чули, що я кричала, щоб швидко покликали лікаря«, — поскаржилася тітка померлого хлопчика.

За даним фактом правоохоронці проводять перевірку за частиною 2 статті 140 »Неналежне виконання медичними працівниками своїх обов’язків« Кримінального кодексу України

У свою чергу голова Запорізької обласної дитячої лікарні Юрій Борзенко заявив, що в той злощасний день в реанімації був безлад, а крім померлого Давида, там були ще четверо дітей. За його словами, родичі хлопчика поводилися неадекватно, погрожували медперсоналу та побили двох медбратів.

Робота реанімації була зупинена. Весь медичний персонал закрився і боявся тих людей, які бігали по лікарні та шукали лікаря для того, щоб влаштувати над нею розправу. На другий день побили ліфтерку», — зазначив голова лікарні.

У зв’язку з цим медики подали заяву в поліцію щодо батьків загиблого хлопчика.

Варто відзначити, що місцеві ЗМІ спочатку повідомляли про серцево-судинне захворювання у загиблого хлопчика. Наразі, причину смерті дитини не називають. Проводиться експертиза.

https://www.youtube.com/watch?v=QUn0EgDuk2g

varta1.com.ua: Новини