Після війни у проєктуваннях нових будинків створюватимуть бомбосховища

Хоча сподіваємося, що вони більше ніколи не знадобляться

ФОТО: Олена Шуляк

В Україні перезапускатимуть життєдіяльність постраждалих міст з урахуванням необхідності надійних укриттів.

Вже почали розробляти план відновлення житлових будинків та інфраструктури, яку знищили російські окупанти.

Про це повідомила лідерка партії «Слуга народу» Олена Шуляк.

Да даними лідерки, під час проєктування нових будинків після війни, на бомбосховища звертатимуть особливу увагу. Ймовірно створюватимуться укріплені підземні паркінги, які за необхідності зможуть виконувати роль надійного бомбосховища. Це збираються закріпити на законодавчому рівні.

«Це питання плануємо урегульовати на законодавчому рівні, з прописаними нормами та правилами. Впевнена, це має стати однією з вимог користувачів такого житла та приміщень. Тобто, покупці житла звертатимуть на це увагу — чи є в будинку сучасні безпечні та комфортні бомбосховища та паркінги. Тому як варіант розглядаємо проектування нових будинків з укріпленим підземним паркінгом, який в майбутньому може виконувати роль надійного бомбосховища», — йдеться у повідомленні.

Очільниця «Слуги народу» сподівається, що такі бомбосховища більше ніколи не знадобляться українцям, проте через сусідство з Росією, слід остерігатися.

«Вимоги часу потребують укриттів у наших домівках. Це болісне розуміння прийшло з війною росії проти нашого народу. Хотілося б вірити, що в майбутньому вони ніколи не знадобляться. Втім, з такими сусідами-нелюдами доводиться остерігатися. Тому в Україні будуть переосмислювати та перезапускати життєдіяльність постраждалих міст з урахуванням необхідності надійних укриттів», — написала Шуляк.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також