Після вживання м'ясної консерви жінка в лікарні у важкому стані з ботулізмом

Це перший випадок захворювання на ботулізм на Львівщині у цьому році. За словами головного епідеміолога Львівщини, лікаря-епідеміолога Львівської обласної інфекційної лікарні Наталії Тімко, попри застереження лікарів щодо домашньої консервації, щороку до лікарні потрапляють пацієнти з ботулізмом. У 2016 році у Львівській області зареєстрували два випадки захворювання на ботулізм: занедужали 4 особи (мешканці Кам’янко-Бузького району та Львова), які вживали м’ясну консервацію з яловичини та м’ясний паштет із субпродуктів домашнього виготовлення. А у 2015 році було зареєстровано 10 випадків із 15-ма потерпілими, серед яких була й дитина та один летальний випадок серед дорослих. Про це поідомляє Львівська газета.

Нинішня пацієнтка інфекційної лікарні , 49-річна жінка, розповіла лікарям, що споживала домашню м'ясну консерву, яку ж сама і закривала. І невдовзі їй стало погано. Лікарі після обстеження поставили діагноз – ботулізм. Зараз її стан – стабільно важкий.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також