Північна Корея може повністю забезпечити рф боєприпасами, - Буданов

Очільник ГУР також прокоментував майбутню поїздку путіна до КНДР

ФОТО: ілюстративне

Росія відчуває нестачу артилерійських боєприпасів на війні в Україні. Однак на це можуть вплинути відносини між рф та КНДР. Очільник Головного управління розвідки Кирило Буданов заявив, що світ не зміг повністю припинити доступ росіян до іноземних комплектуючих для озброєння. У рф на законодавчому рівні узаконена контрабанда комплектуючих до різного типу озброєння. Саме через це санкції не змогли повністю припинити доступ росії до них. Про це Буданов сказав в ефірі телемарафону. 

«В рф працює державна програма, яка має назву »паралельний імпорт«. Треба визнати, вона досить ефективно працює. Паралельний імпорт – це на законодавчому рівні узаконена контрабанда. Комплектуючі йдуть з багатьох країн. Не лише, як думають, зі Сходу. Багато чого йде із Заходу», – наголосив він.

Очільник ГУР також прокоментував майбутню поїздку путіна до КНДР. За словами Буданова, президент рф планує там обговорити збільшення поставок зброї москві. Натомість, путін запропонує КНДР ракетні технології.

 «Росія думає, що передати певні ракетні технології КНДР – це нормально. Що ж, це їх бачення. КНДР за ці технології буде робити багато чого», – сказав він.

Буданов додав, що КНДР зможе в повному обсязі забезпечити рф артилерійським озброєнням.

«Людський ресурс там серйозний, оборонні спроможності, на жаль, не співставні з рф, вони можуть працювати набагато ефективніше. Тому збільшення постачання артилерійського озброєння, воно точно буде. Там зброя не дуже сучасна, але обсяги, які вони можуть робити – досить серйозні. Це зброя колишнього століття, але снаряд прилетить. Він може прилетіти з невеликим ухиленням, але він прилетить», – акцентував начальник ГУР.

Читайте також: росія вдарила по Києву ракетою КНДР (ФОТО)

Крім того, за його словами, витрати боєприпасів, які йдуть на російсько-українську війну, жодна країна не може «перекрити» самостійно. Саме тому рф має звертатися до своїх міжнародних партнерів.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також