Північна Корея показала як виглядає запуск тактичної ядерної зброї (ФОТО)

Провела навчання

Фото: Yonhap

Північна Корея провела навчання для «імітації тактичної ядерної атаки». Про це повідомили державні ЗМІ в неділю, через день після того, як Північна Корея запустила крилаті ракети після великих спільних навчань Південної Кореї та Сполучених Штатів, пише Yonhap.

Так у суботу Об'єднаний комітет начальників штабів Південної Кореї заявив, що Північна Корея випустила кілька крилатих ракет у бік Жовтого моря близько 4 години ранку.

«На світанку 2 вересня були проведені стрільби для імітації тактичної ядерної атаки, щоб попередити ворогів про реальну небезпеку ядерної війни», — повідомило офіційне Центральне інформаційне агентство Північної Кореї (KCNA), додавши, що «дві стратегічні крилаті ракети дальнього радіусу дії спущені наконечниками». Були випущені імітаційні ядерні боєголовки».

Північ стверджує, що «місія ядерного удару» була «успішно» проведена, при цьому ракети пролетіли відстань 1500 кілометрів протягом 7672-7681 секунди відповідно і вибухнули на заданій висоті 150 метрів над ціллю.

Північна Корея знову засудила останні великі навчання між союзниками, в яких брав участь щонайменше один американський стратегічний бомбардувальник B-1B і винищувачі, як «більш відкрито» розкриття їхніх «схем військового протистояння» проти Північної Кореї.

«Ядерні сили КНДР зміцнять свою позицію відповідальної бойової протидії всіма способами, щоб стримати війну та зберегти мир і стабільність», — заявили в KCNA, посилаючись на Північ за її офіційною назвою.

Фотографії були оприлюднені офіційним Корейським центральним інформаційним агентством Північної Кореї 3 вересня 2023 року.

Вона за даними агентства показує те, що Північна Корея назвала навчанням для «імітації тактичної ядерної атаки», які проводилися напередодні.

Наприкінці серпня КНДР у відповідь на спільні військові навчання Південної Кореї та США провела власні командно-штабні тренування за сценарієм окупації території Півдня Корейського півострова.

Читайте також: чи існує ризик ядерного удару по Україні з Білорусі

Тоді північнокорейські пропагандисти також казали про навчання з імітацією ядерного удару.

 

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена