Плата за проїзд у громадському транспорті Львова може незабаром здорожчати

Однак про конкретні цифри поки не говориться

ФОТО: ілюстративне

Плата за проїзд у громадському транспорті Львова може здорожчати - стосовно цього є економічні передумови. Водночас, про конкретні цифри наразі ще не мовиться. Про це у повідомив директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Львівської міської ради Олег Забарило, пише Tvoemisto.tv .

«Загалом перевізники вже подали останні розрахунки з новими складовими собівартості. Ні для кого не секрет, що вартість пального зросла, і це ключова складова витрат. Також маємо великий дефіцит водіїв, і ця ситуація потребує підвищення заробітної плати. Звісно, все це призводить до подорожчання перевезень», - розповів Олег Забарило. 

 Він зазначив, що у межах запуску маршрутів із безготівковою оплатою є затверджене окреме рішення виконавчого комітету, яке передбачає, що готівковий проїзд коштує 15 гривень, а безготівковий - 10 гривень, щоб заохотити до цього людей. Однак при повноцінному запуску безготівкової оплати ми будемо змушені переглянути це рішення.

Читайте також: у неділю тимчасово перекриють низку вулиць через легкоатлетичний забіг.

«Як мінімум безготівковий проїзд приведемо до норми. Наразі є економічні передумови для підвищення вартості проїзду в громадському транспорті, однак про конкретні цифри ще не мовиться», - наголосив він.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк