По всій Україні йдуть масові обшуки у сектантів-сепаратистів (ФОТО)

Псевдорелігійна організація "Аллатра" працювала в інтересах росії

фото: ФБ/Mykhailo Makaruk

Служба безпеки України та Національна поліція проводять масові обшуки по всій Україні у сектантів з «Аллатри». Цю організацію пов'язують з діяльністю на користь країни-агресора, повідомляє «РБК-Україна».

За інформацією правоохоронців, ця псевдорелігійна організація працювала в інтересах Росії та систематично просувала прокремлівські наративи у нашому суспільстві.

Що відомо про секту «Аллатра»

«Аллатра» називає себе громадським рухом і зареєстрована як громадська організація. Втім, у медіа її неодноразово трактували як секту, пов’язану з «русским миром».

Сама організація відома пропагандою псевдонауки та різних абсурдних теорій змови за участю інопланетян і таємних впливових еліт, які «приносять в жертву дітей».

«Аллатра» позиціонує себе як громадська спілка, яка «діє поза політикою і поза релігією». На тлі російської збройної агресії проти України рух «Аллатра» неодноразово критикувався за проросійські погляди.

Попри позиціювання як «аполітичної організації», члени називають президента РФ володимира путіна «спасителем», який «об'єднає слов'ян, а згодом весь світ».

Читайте також: затриманий топчиновник Львівської міськради виявився любителем рф.

Водночас 8 серпня 2023 року генпрокуратура росії прийняла рішення про визнання небажаною діяльність «Аллатри» на території їхньої країни, аргументуючи це тим, що «неурядовою організацією поширюється завідомо неправдива інформація, яка дискредитує Збройні сили російської федерації».

 

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий