Побиття людей у військкоматі Тернополя: подробиці скандалу

Відкрито справу

Колаж 20 хвилин Тернополя

Новий скандал з побиттям людей працівниками ТЦК та СП спалахнув у Тернополі. Про це повідомляла Варта 1.

Автори відео, яке виклали в Instagram, а згодом опублікував журналіст Костянтин Андріюк стверджують, що «виховну роботу» проводять у територіальному центрі комплектування Тернополя і що така історія є типовою для цього закладу. На відео люди у формі лупцюють кулаками людей, які лежать на ліжку.

Читачі у коментарях до відео на телеграм-каналі повідомляють, що б’є людей працівник Тернопільського ТЦК та СП Андрій Я.

*його прізвище відоме, проте поки не мають права його розголошувати — прим. ред.

На відео видно, як і інша людина у формі поруч кулаками завдає ударів ще одній людині на ліжку.

Наразі немає відомостей, коли це сталося, але з'ясовуються усі деталі.

Видання «20 хвилин» звернулись до поліції, військкомату, ДБР та військової прокуратури за коментарями.

У відділі комунікації Головного управління Нацполіції в області зазначили, що ці всі справи — підслідність Державного бюро розслідувань.

«— За всіма фактами працівники поліції поінформували ДБР, які, у свою чергу, внесли відомості про події, що відбувались на Тернопільщині, до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 426-1 Кримінального кодексу України», — повідомили «20 хвилин» у поліції у неділю, 8 жовтня.  

Нагляд за розслідуваннями цих кримінальних проваджень здійснюватиме військова прокуратура, наголосили у поліції.

— За кількома фактами зареєстровані кримінальні провадження за ч. 5 ст. 426-1 Кримінального кодексу України, — повідомила «20 хвилин» речниця Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону Юлія Шевченко. — Йдеться про перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень.

Детальніше у військовій прокуратурі пообіцяли прокоментувати згодом.

На це відео вже відреагував міський голова. Сергій Надал опублікував звернення до працівників військкомату.

«— Звертаюся до керівництва Тернопільського територіального центру комплектування, — написав Сергій Надал. — Є інформація, що ваші «окремі» працівники могли застосовувати силу до наших мобілізованих. Я наполягаю і наголошую для «окремих» працівників ТЦК на коректному ставленні до тернополян, які є мобілізованими.

Міський голова звернувся також до тернополян: якщо вам відомі випадки неналежного чи жорстокого ставлення при проведенні мобілізаційних заходів, терміново повідомляйте у військову прокуратуру та поліцію.

— Під час війни кожен чоловік має прийти до територіальних центрів комплектування і оновити свої дані, — наголошує Сергій Надал. — Однак це передбачає коректне, належне ставлення, відповідно до вимог законодавства!», - написав мер

У ТЦК натомість обіцяють розібратися із ситуацією. 

Додамо, що вчора у Мережі вже був скандал стосовно того, що у Тернополі 6 жовтня люди в формі «запакували» у мікроавтобус чоловіків. 

З виданні стверджують, що це вже третє відео за два дні. І, якщо на перших двох чоловіків «ловили» на вулицях міста і силою заштовхували в бус, то на нинішньому  вже відаерте побиття.

 

 

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена