Поблизу Львова облаштують новий стрілецький тир

Орієнтовна площа території — 25 га.

Фото ілюстративне

Сьогодні, комунальному підприємству ЛКП «Спортресурс» надали дозвіл на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у селах Великі Грибовичі й Малехів та розроблення детального плану території для використання її як стрілецького тиру. Про це інформує пресслужба ЛМР.

За відповідне рішення на сесії міської ради проголосував 51 депутат.

Орієнтовна площа території — 25 га. Там планую облаштувати стрілецький тир, стрільбище, гостьову автостоянку та об’єкти придорожнього сервісу для відвідувачів.

Мета створення такого тиру — розвиток стрілецького спорту на території Львівської міської територіальної громади та проведення стрілецьких навчань для населення.

«Стрілецький тир — необхідний для нашого міста. Зараз така ситуація, що треба сприяти всім, хто хоче займатися стрілецькою справою. Тому окрім створення тиру на Грибовичах, ми в цій програмі передбачаємо фінансову підтримку для всіх, хто надає відповідні послуги. Стосовно СКА був візит міністра оборони, під час якого було прийнято рішення серйозно перебудувати цей комплекс та привести його до належного стану», — наголосив Андрій Садовий, міський голова Львова.

Мер додав, що обласна рада їм на рік виділяє 900 тисяч гривень, цього недостатньо.

«Тому зараз ми запускаємо в роботу створення стрілецького тиру по цій ухвалі, а паралельно опрацьовуємо наступні ділянки. Наразі, бюджетних коштів не виділяємо, а будемо приймати рішення, коли будемо мати повну картину щодо наших планів», — додав Андрій Садовий.

Окрім того, під час обговорення цього питання було прийнято рішення про створення робочої групи, в яку увійдуть профільні фахівці зі стрілецької справи, представники кожної депутатської фракції та мешканці прилеглих території.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також

В Україні почнуть використовувати ще одні ліки від COVID-19

Ці ліки призначені для використання у першу чергу для пацієнтів із груп ризику з метою уникнути погіршення стану та переходу захворювання із легкого чи середнього ступеня тяжкості до важкого та уникнути госпіталізації.