Почалося термінове засідання Радбезу ООН щодо «референдумів» (НАЖИВО)

Для участі у фейковому референдумі росіяни завозять на окуповану територію Херсонщини людей з Криму

ФОТО: ілюстративне

Російські окупанти запланували 23–27 вересня провести на захоплених частинах Херсонської, Запорізької, Донецької і Луганської областей псевдореферендуми з метою приєднання до російської федерації.

Міжнародна спільнота засудила ці наміри Кремля. Зокрема, країни «Великої сімки» і Європейського Союзу заявили, що запровадять санкції проти РФ за організацію псевдореферендумів на тимчасово окупованій українській території.

23 вересня голова Луганської ОВА Сергій Гайдай повідомив, що в області вже почалося «голосування» на «референдумі»росіяни зі зброєю та їхні пособники ходять по квартирах місцевих мешканців, погрожують виламувати двері тим, хто їх не відчинить.

Міський голова Мелітополя Іван Федоров раніше заявляв, що в окупованому місті озброєні російські загарбники разом з колаборантами ходять по домівкам місцевих мешканців. Наляканим людям підказують, в якому місці бюлетеня «правильно» поставити позначку.

Для участі у фейковому референдумі росіяни завозять на окуповану територію Херсонщини людей з Криму.

Міністерство закордонних справ України раніше заявило, що Україна скликала термінове засідання Ради безпеки Організації Об’єднаних Націй.

Так, сьогодні, 27 вересня, розпочалося засідання Ради безпеки ООН щодо фіктивних референдумів РФ на окупованих територіях України.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк