Подано перелік, які відмітки мають бути у військовому квитку

Визначається за результатами ВЛК

Відмітку роблять лише у випадку, якщо призовника визнають повністю непридатним до військової служби. Це визначається за результатами Військово-лікарської комісії (ВЛК). 

Про деталі зазначає юрист Євгеній Пирожок.

У випадку визнання військовозобов'язаного непридатним ставиться відмітка про результати медичного огляду. Це, як правило, не пов’язано з відстрочкою.

«З огляду на те, що законодавство не визначає чіткої форми документів та відміток, які повинні бути внесені у військовий квиток, важливо розуміти, що варіанти можуть варіюватися залежно від практики конкретного військкомату та обставин конкретного випадку», – пише він.

Також бувають індивідуальні ситуації, які узгоджуються окремо. Як підкреслює Пирожок, існує практика, коли призовники успішно домовляються про внесення відміток у військовий квиток, але вона не є загальноприйнятою та може варіюватися від випадку до випадку.

«У будь-якому випадку, якщо виникають питання чи сумніви, рекомендується консультуватися з адвокатом для військових, оскільки він може надати професійну допомогу та визначити оптимальний підхід для конкретної ситуації», – резюмував правозахисник.

Читайте також: США можуть негайно змінити ситуацію на Харківщині, знявши єдину заборону, - WSJ

Відмітки у військовому квитку роблять посадові особи територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (відповідного підрозділу Центрального управління або регіональних органів Служби безпеки України, відповідних підрозділів Служби зовнішньої розвідки України), які відповідають за його заповнення й видачу. 

varta1.com.ua: Новини

Юлія Зуб