Подоляк пояснив, чому вороги не зможуть створити нові «республіки» на території Україні

Відірвані від реальності не розуміють, що на цей раз їх не чекають з квітами

В 2014 році, коли Україна опинилася у важкій ситуації, росіяни отримали можливість захопити Крим і частину Донбасу, де утворилися квазі-республіки так званого ОРДЛО. Але у 2022 році в Україні вже не спрацюють спроби створити так звані народні республіки.

Про це в інтерв’ю «РБК-Україна» розповів радник голови Офісу президента Михайло Подоляк.

Подоляк додав, що окупантам цього разу не вдасться на займаних територіях отримати широку підтримку таких ідей.

«Треба бути абсолютно відірваним від реального світу, щоб думати (а вони щиро так думали), що тут 80–90 % будуть зустрічати їх з квітами. Вони в цій ілюзії жили і частково продовжують жити. Вони не розуміють, що їх ненавидять. Особливо їх ненавидять там, де вони перебувають, а це — південь і схід України, тому що вони там розбомбили міста», — зазначив Подоляк.

Методи, які загарбники використовували раніше на тимчасово окупованих територіях, не спрацюють зараз.

"І всі їхні спроби влаштувати якісь анклавні речі, якісь «ХНР», вони натикаються на те, що вони там знаходять два-три інтелектуальних інваліда, моральних виродка, які погоджуються на фейкові посади і щось подібне. Все це не буде працювати. Всі ці «референдуми», спроби завезти рублеву масу і так далі - це ні на що не впливатиме", — додав він.

У розмові Подоляк додав, що «Русскій мір» — це світ смерті, крові, смороду і ненависті. В Україні це неприйнятно.

«В Україні зовсім інший тип життя. Україна вкладала гроші в комфорт, інфраструктуру, не у військові технології. Росія вкладала гроші тільки в одне — в експансію і у знищення сусідів», — додав він. 

Нагадаємо, РФ намагається створити фейкову республіку в тимчасово окупованому Херсоні. 

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також