Подружжя з Закарпаття крало квіти з могил військових (ФОТО, ВІДЕО)

Продавали потім на базарі людям

Фото ілюстративне

У Закарпатській області правоохоронці затримали 34-річного чоловіка та 35-річну жінку, які крали квіти з могил на військовому цвинтарі у Мукачево та продавали на базарі. Про це повідомила прес-служба обласної поліції.

Пара  зізналася у крадіжках з кладовища та пообіцяли більше такого не робити.

«Двох мешканців Мукачево через крадіжки квітів із кладовища затримали у п’ятницю, 26 серпня. Крадіями виявилися чоловік і жінка, віком 34 та 35 років, які перебувають в цивільному шлюбі. Зловмисники вчиняли крадіжки зранку. Квіти вони викрадали з могил Алеї Слави Героїв, де поховані військовослужбовці», — йдеться у повідомленні.

Чоловік та жінка з крадених квітів формували нові букети, які продавали на ринку та у закладах відпочинку. Поліція зафіксувала причетність мукачівців до щонайменше чотирьох таких випадків.

«Ходив на кладовище за квітами з дівчиною. Ми збирали квіти, приходили додому, переробляли ці квіти і на ринку продавали. Вибачаюсь перед рідними загиблих. Більше такого робити не буду», — сказав поліції 34-річний чоловік.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 297 ККУ (наруга над могилою, вчинена за попередньою змовою групою осіб). За крадіжки квітів із могил військових чоловіку та жінці загрожує до семи років ув’язнення.

Нагадаємо, раніше поліція затримала жінку і чоловіка, які займалися мародерством під час трагічних подій у Бучі.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також