Подружжя зі Львова вирушило на «Горбатому Запорожці» на «Rallye Monte-Carlo» (ФОТО)

Вперше за 111 років українці на українських авто приймуть участь у найпрестижніших європейських автоперегонах. Львів презентуватиме сімейний екіпаж на авто 1967 року випуску

Фото: ФБ/Євгеній Кравс

У Львові на площі Ринок перед Ратушею 25 січня відбулися урочистості офіційного старту львівського сімейного екіпажу Світлана і Євгеній Кравс на зимові автогонки ретро автомобілів у Монте-Карло. Разом з львів’янами стартували екіпажі на «Горбатих Запорожцях» з Києва і Тернополя. Про це на своїй сторінці у «Facebook» повідомляє фотожурналіст, учасник сімейного екіпажу Євгеній Кравс.

Спеціально до старту «Козацька пошта» (дизайнерська робота — Андрій Пилюх) підготувала тематичні пам’ятні конверти і поштові марки. Відомий львівський колекціонер масштабних моделей Юрій Давидов виготовив точну копію авто , яке презентуватиме Львів у Манако. Модний львівський художник Олександр Балабай спеціально намалював картини у авторському стилі… На старті «жужиків» відпроваджували члени німецького Клубу любителів Запорожця. Прозвучала нова версія відомого гімну «Запорожцю», який написала вокальна формація «Пікардійська терція».

Довідка. Вперше за 111 років українці на українських авто приймуть участь у найпрестижніших європейських автоперегонах «Rallye Monte-Carlo Classic» які відбудуться в кінці січня у Франції і Монако. Участь української команди в «Rallye Monte-Carlo Classique–2022» відбувається за патронатом Кабінету Міністрів № 34220/0/2-21 від 26.10.21.

Україну презентуватимуть п’ять екіпажів на малолітражних «Запорожцях»: в складі об’єднаної команди екіпажі з Києва, Тернополя, Запоріжжя, Чернівців і Львова. Львів презентуватиме сімейний екіпаж Світлана Кравс (воді) і Євгеній Кравс (штурман) на авто 1967 року випуску під стартовим номером 410. Як виняток, Організатори (Королівський клуб Монако) допустили, наш національний автомобіль, у зв’язку з 60-річчям випуску Першого ЗАЗ-965. Патроном нашої команди став великий друг України, відомий фінський автогонщик, чемпіон світу з ралі 1981 року, чотириразовий переможець ралі Дакар, член Європарламенту Арі Ватанен.

Змагання стартують 30 січня в французькому місті Валанс. Екіпажі мають здолати майже 1000 кілометрів серпантинами Високих Альп і фінішувати 2 лютого в столиці Монако — Монте-Карло. По дорозі до змагань делегація матиме зустрічі з українською діаспорою у Вроцлаві (Польща), Ерфурті й Фрайбурзі (Німеччина) і Ліоні (Франція).

Фото: "Facebook"/Євген Кравс

Фото: "Facebook"/Євген Кравс

Фото: "Facebook"/Євген Кравс

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також