Страшний сон польських працедавців: у Польщі зменшується кількість українських заробітчан

AR-310289935
AR-310289935

На ринку праці Польщі зростає попит на трудових мігрантів з України, адже все більша кількість українських заробітчан переорієнтовуються на, кращі для них, ринки Словаччини та Чехії. Більше того, у Польщі занепокоєні можливістю Німеччини ширше відкрити свій ринок праці для громадян з країн, що не входять до складу ЄС. Якщо це станеться, цитує видання «Rzeczpospolita» сайт «Громадське», то з країни може виїхати близько 59 % українських заробітчан, і Польщі бракуватиме робочої сили, адже самі поляки повиїжджали з Польщі вже давно й надовго.




«Це велика загроза для польської економіки. Через 2–3 місяці нестача кадрів може зрости з 165 тисяч до 0,5 мільйона людей», — повідомив президент компанії, що займається працевлаштуванням українців «Personnel Service» Кшиштоф Інгольт.



За його словами, сусідні з Польщею Східноєвропейські країни, такі як Словаччина та Чехія, вже зараз переманюють до себе значну частину заробітчан з України, пропонуючи кращі умови працевлаштування.

Напередодні, у Євростаті оприлюднили звіт, відповідно до якого українці стали найчисельнішою групою, яка отримала дозволи на постійне проживання у ЄС. При цьому, 88 % цих дозволів видавала Польща.


varta1.com.ua: Новини