Погрожував пістолетом у центрі Львова: суд виніс вирок військовослужбовцю Нацгвардії

Як його покарали

Галицький районний суд міста Львова виніс вирок військовослужбовцю Національної гвардії України Валерію Р., який у дворі будинків на площі Ринок у центрі Львова побив знайомого, а також погрожував йому пістолетом. Про це пише zaxid.net

Нацгвардійця визнали винним у хуліганстві та присудили умовне покарання.

Інцидент трапився у вересні 2022 року у дворі будинків №18-20 на площі Ринок. У присутності близько 15 невстановлених слідством осіб військовий безпричинно побив львів’янина «з метою самовираження себе в очах оточуючих». Зокрема, нападник вдарив постраждалого кулаком у живіт, внаслідок чого той присів та почав плакати. У той час військовий та його неповнолітній товариш продовжували бити постраждалого по голові.

Після цього нацгвардієць вимагав у постраждалого, аби той надав йому мобільний телефон, щоб перевірити, чи не дзвонив той до поліції. Коли ж помітив такий вихідний виклик, витягнув стартовий пістолет марки «Ekol Majarov», скерував його на постраждалого та погрожував вистрелити. Згодом заховав пістолет та завдав ще кілька ударів в обличчя постраждалому.

У суді обвинувачений свою вину визнав та розкаявся. Він пояснив, що відпочивав з товаришами в центрі міста, побачив потерпілого, з яким напередодні мав дрібний конфлікт, і вирішив з’ясувати стосунки.

Суддя визнала винним Валерія Р. у хуліганстві, вчиненому групою осіб (ч.2 ст. 296 ККУ) та призначила йому покарання у вигляді двох років позбавлення волі. Водночас вироком суду його звільнили від основного покарання, встановивши рік іспитового строку.

Читайте також: Львівські патрульні оштрафували порушників швидкісного режиму

Також військовий має компенсувати постраждалому 19500 грн моральної шкоди.

На вирок ще може бути подана апеляція.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена