Поки спокою не буде: українців попередили, що Херсон стане містом диверсій і терактів

Херсонський журналіст розповів, скільки ще у місті не буде спокійного життя

ФОТО: ілюстративне

У Херсоні спокою не буде ще у найближчі кілька місяців, оскільки в місті діятимуть ворожі ДРГ, які можуть скоювати теракти. У Херсоні залишилось багато росіян, які наробили багато схронів і позаймали багато квартир.

Про це в інтерв’ю «ТСН» розповів херсонський журналіст Костянтин Риженко.

«Я думаю, що це буде складний місяць для Херсона у плані інфраструктури зруйнованої, і яка руйнуватиметься. По-друге, це буде місто диверсій, місто терактів, тому що дуже багато російських ДРГ залишилися сплячими в місті. Вони наробили величезну кількість схронів. Вони позаймали багато квартир», — повідомив журналіст.

Він також розповів, російські окупанти часто шляхом шантажу завербували в Херсоні багато людей. 

«Тобто вони не просто так викрадали родичів людей і в цілому херсонців. Тобто в них там буде багато очей, координаторів просто щонайменше з примусу. Тому що от сидить людина, в неї родич на лівому березі й від неї залежить його життя. І їй або доведеться щось розповідати, або доведеться щось робити для того, щоби якось убезпечити своїх родичів», — пояснив Риженко.

За його оцінками, спокійного життя в Херсоні не буде щонайменше до кінця лютого.

«Херсон буде вкрай складний, поки не пройде зачистка, поки туди не зайдуть сили СБУ, які вміють безпосередньо працювати з проблемним цивільним населенням. А це, напевне, до кінця січня, можливо, навіть лютого, буде постійно таке відбуватися в самому місті. То якісь ДРГ, то якісь вибухи чи ще щось. Спокійного життя там у найближчі кілька місяців можна не очікувати», — прогнозує журналіст.

Нагадаємо, що Херсон офіційно повернувся під контроль України. Українські захисники заходять до міста.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк