Поліцейські розслідують обставини масового отруєння людей у львівському ресторані

Троє з отруєних — діти

Фото ілюстративне

У Львові поліцейські розслідують обставини отруєння 29 людей. Про це повідомили 11 липня у прес-службі поліції Львівської області.

«9 липня у Львівське районне управління поліції № 1 надійшло повідомлення від медиків однієї з львівських лікарень про те, що впродовж декількох днів до них з симптомами гострої кишкової інфекції звернулись 29 осіб, троє з яких — діти, віком 6, 7 та 9 років. 28 осіб були госпіталізовані, ще один — проходить амбулаторне лікування», — повідомили в поліції.

За фактом слідчі територіального підрозділу поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням) Кримінального кодексу України.

«Як попередньо встановили правоохоронці, пацієнти лікарні могли отруїтись, харчуючись у закладах однієї з ресторанних мереж, розташованих у різних районах Львова. Проводиться досудове розслідування, правоохоронці встановлюють обставини події, призначені експертизи», — додали в поліції.

Нагадаємо, у ресторані «Томатіна» сталося масове отруєння, у відвідувачів закладу виявили сальмонельоз. Назву закладу оприлюднив «Захід.нет».

Зазначається, що потерпілі їли страви з соусом «карбонара», їх уже вилучили з меню.

Додамо, санкція статті передбачає покарання — штраф від тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на термін до шести місяців, або обмеження волі на термін до трьох років, або позбавлення волі на той самий термін.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також