Поліцейський «Фантом» врятував 8-річного хлопчика, який засніженою дорогою йшов на пошуки мами

Дитина пройшла засніженим узбіччям близько чотирьох кілометрів, перш ніж її помітили правоохоронці

Фото: Патрульна поліція

З Гостомеля, Київської області, 8-річний хлопчик пішов з дому пішки до столиці в пошуках мами, яку не бачив чотири дні.

Про це повідомив заступник начальника Департаменту Патрульної поліції Олексій Білошицький на своїй сторінці у «Facebook».

За його словами, під вечір дитина встигла пройти засніженим узбіччям близько чотирьох кілометрів, перш ніж її побачили правоохоронці, які патрулювали з протилежної сторони відрізок дороги на автомобілі «Фантом».

«Учора під вечір з Гостомеля до Києва засніженим узбіччям дороги йшов хлопчик. Це помітили патрульні, що патрулювали з протилежної сторони вказаний відрізок дороги на автомобілі «фантом». З допомогою спецсигналів патрульні розвернулися та під’їхали до дитини.

Самотній, замерзлий, без шапки, але такий впевнений у своїй місії… 8-річний хлопчик йшов на пошуки мами, яка, з його слів, 4 дні не з’являється вдома. Батько у цей час теж був на роботі. Вдома лишилася старша сестра та молодший брат. А малий вирішив самостійно розшукати свою маму, оскільки знає, де вона працює у Києві. Він сам пройшов близько 4-х кілометрів у напрямку столиці», — повідомив Олексій Білошицький.

Він розповів, що патрульні взяли замерзлого малого на борт, запропонували їжу, але він відмовився. Разом вони прибули до київського заводу, де працює мама малого. Але знайти її було непросто.

З допомогою охоронців заводу встановили, де саме працює мати, але виявилось що її нема на місці. Однак, напарники не здавалися та розшукали колегу мами, яка патрульним надала контакти батька. Зателефонували батькові та повідомили про подію. Батько з матір’ю скоро приїхали до патрульних та зустрілися з малим.

«Добре все, що добре закінчується. Дякую за службу, оперативні та злагоджені дії патрульним. Проте, далі цю ситуацію візьмуть на контроль офіцери ювенальної превенції та шкільні офіцери поліції. Бо так не має бути…», — зазнає Білошицький.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також