Поліція Польщі розслідує інцидент з українським зерном на кордоні (ВІДЕО)

Вчора група протестувальників висипала зерно з українських вантажівок

Поліція з’ясовує подробиці інциденту, який стався в неділю, 11 лютого, перед кордоном з Україною в Дорогуську Любельського воєводства. Про це повідомляє Польське радіо.

У низці соцмереж та ЗМІ було поширено відео, як група протестувальників зрізала замок з українських вантажівок і висипала збіжжя на дорогу. За цим фактом уже почала розслідування поліція Польщі.

Так, за даними поліції, фермери, які протестували неподалік, зупинили три українські вантажівки та висипали з них зерно.

Про подробиці PAP повідомила Ева Чиж із Головного управління міської поліції в Холмі. Інцидент стався близько 11:30 на державній дорозі № 12, що веде до прикордонного переходу в Дорогуську, неподалік від місця протесту фермерів.

«Після оформлення документів до Польщі в'їхали три вантажівки під керуванням громадян України. Учасники протесту не пропустили транспорт і в якийсь момент відкрили причепи, через що зерно частково висипалося на дорогу. Водії повернули назад в бік України», — поінформувала поліцейська.

Вона додала, що бійок та інших небезпечних ситуацій не було.

«Ми здійснюємо перевірку, встановлюємо анкетні дані осіб, які брали участь в інциденті, опитуємо свідків», — сказала Ева Чиж.

Матеріали буде направлено до прокуратури для проведення правової та кримінально-правової експертизи.

Читайте також: Група польських фермерів висипала зерно з українських вантажівок, - ЗМІ (ВІДЕО)

Правоохоронці з'ясовують подробиці події та вилучають докази на місці.

Раншіе польські фермери анонсували нову протестну акцію з блокуванням кордону на 9 лютого.

Профспілка фермерів «Солідарність» зробила заяву щодо протесту: «Наше терпіння урвалося. Позиція Брюсселя в останній день січня 2024 року є неприйнятною для всієї нашої аграрної спільноти. Крім того, пасивність польської влади та заяви про співпрацю з Європейською Комісією та заяви про дотримання всіх рішень Єврокомісії щодо імпорту сільськогосподарської та харчової продукції з України не залишають нам іншого виходу, як оголосити загальний страйк», - йдеться у повідомленні.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена