Поліція встановила, хто подарував помічнику Залужного, набір з гранатами

Гранати входили до «подарункового набору

Помічник Залужного майор Геннадій Частяков висмикнув кільце подарованої гранати, спровокувавши трагічний вибух. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

Клименко зауважив, що трагедія з Частяковим починає обростати різними чутками з «джерел». Тому міністр вирішив донести офіційну інформацією.

"Внаслідок першочергових слідчих дій вдалося зʼясувати перші обставини трагедії. Сьогодні в загиблого майора Частякова був День народження. Додому він повернувся з роботи з подарунками від колег, які почав показувати рідним.

Дістав подарунковий ящик із гранатами всередині та почав демонструвати один із боєприпасів синові. Це були гранати нового західного зразка", – каже очільник МВС.

Спершу до рук боєприпас взяв син Частякова та почав крутити кільце. Далі військовослужбовець забрав гранату в дитини та висмикнув кільце, спровокувавши трагічний вибух.

В квартирі поліція знайшла ще 5 таких нерозірваних гранат. Їх відправлять на експертизу.

Клименко повідомив, що поліцейські знайшли колегу-військовослужбовця, який подарував фатальний подарунок. В його кабінеті вже провели обшук і вилучили ще 2 аналогічні гранати. Тривають першочергові слідчі дії.

Джерела ТСН.ua  повідомили, що гранати входили до «подарункового набору», який на день народження Частякову презентував колега – полковник Тімченко.

"Той вже дав свідчення, що сам вирішив зробити такий подарунок, поклавши в дерев’яну коробку пляшку віскі Black Label та 6 гранат.

Це підтвердили і троє свідків, при яких полковник вручав подарунок.

Навіть сказав Частякову: «Тебе здивувати важко – тому дарую бойові гранати та пляшку гарного віскі», – зазначає джерело на умовах анонімності.

Частяков сприйняв це як жарт і подумав, що в коробці не бойові гранати, а чарки специфічної форми.

Читайте також: під Києвом підірвали помічника Валерія Залужного

«До речі, Тімченко дві гранати лишив собі. На фото видно, як вони виглядають», – повідомило джерело в правоохоронних органах.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також