Поліцейські покарали одного з батьків хлопчика, який плювався в однокласників

1210
1210

На Херсонщині ювенальні поліцейські склали протокол за булінг на батьків учня 4-го класу, який кривдив однокласників. Про це повідомили «Варта1» у пресслужбі Національної поліції України.

У поліцію звернулася мама хлопчика, мешканка Бериславського району. Жінка повідомила, що у школі однокласник кривдить її 10-річного сина.

До навчального закладу виїхали працівники ювенальної превенції і після перевірки інформації, спілкування з учнями та педагогами факт булінгу підтвердився.

«З’ясувалося, що від цькування потерпав не лише син заявниці, а й інші учні класу. Булер штовхав дітей, плювався у них, словесно ображав та систематично провокував конфлікти. Вчителі пояснили, що булер агресивно поводився з усіма дітьми, на зауваження вчителів не реагував. Вони пpoвoдили виxoвну poбoту з дитиною, але ситуація не змiнилacя», — йдеться у повідомленні поліції.

У присутності батьків та вчителів інспектори ювенальної превенції провели роз’яснювальну роботу з учнем щодо неприпустимості подібної поведінки і правових наслідків систематичного цькування.

У відношенні одного з батьків кривдника складений адміністративний протокол за ст. 173-4 «Булінг (цькування) учасника освітнього процесу» КУпАП.

Покарання згідно цієї статті тягне за собою накладення штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на термін від двадцяти до сорока годин.

Працівники поліції закликають не замовчувати випадки булінгу, щоб не сприяти порушникам і запобігти наслідкам цькування.

varta1.com.ua: Новини