Поліція не застосовуватиме санкцій проти власників "євроавто": про що домовились

EuroNomer-1024x534-e1543315775246
EuroNomer-1024x534-e1543315775246

Кабмін пообіцяв розглянути законопроєкти щодо розмитнення авто на європейських номерах 14 січня і, впродовж місяця, врегулювати їх у Верховній Раді.  Про це повідомляє департамент комунікації МВС України

Прем’єр-міністр Олексій Гончарук, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков та міністр інфраструктури Владислава Криклій зустрілися із головою громадської організації «Автоєвросила» Олегом Ярошевичем. Вони знайшли компроміс.

Перед цим учасники цієї організації влаштували акцію під стінами уряду з проханням розглянути два законопроекти — про внесення змін до Податкового кодексу України щодо спрощення умов ввезення авто на митну територію та законопроєкт про внесення змін до Митного кодексу щодо тимчасового зупинення штрафів власників «євроблях». 

«Кабінет міністрів пообіцяв розглянути ці два законопроекти відразу на першому засіданні у новому році — 14 січня. А після засідання уряду це питання протягом місяця врегулюється у Верховній Раді. Завдяки прийняттю цих двох законів, власники автомобілів на європейських номерах зможуть законним шляхом та доступно розмитнити та перереєструвати авто», — йдеться у повідомленні.

Також нагадаємо, що сьогодні масово почались підпали автомобілів на єврономерах їхніми власниками. Так люди вимагали скасувати непомірні штрафи — 170 тисяч гривень, передбачені за протермінування.

varta1.com.ua: Новини