Поліція затримала чоловіка, що поширював дитячу порнографію в Інтернеті

2a3765e9-7694-46e5-9906-ea0185f4d662
2a3765e9-7694-46e5-9906-ea0185f4d662

У п’ятницю, 16 жовтня, столичні правоохоронці викрили чоловіка у причетності до поширення дитячої порнографії. Про це інформує пресслужба національної поліції.


Фігуранту оголошено про підозру. За скоєне йому загрожує до десяти років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.


Чоловік завантажував дитячу порнографію в мережу Інтернет та збував її за грошову винагороду.



Зі слів начальника слідчого відділення відділу поліції № 2 Деснянського управління поліції Ірини Сергеєвої, зловмисника затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України:


«У ході санкціонованого обшуку за місцем мешкання фігуранта — місті Павлоград Дніпропетровської області, поліцейські виявили та вилучили комп’ютерну техніку, мобільні телефони та інші речові докази, які містили порнографічні матеріали. Усі вилучені докази направлені на комп’ютерно-технічну експертизу».



У рамках відкритого кримінального провадження фігуранту оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченому ч. 4 ст. 301 (ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів) Кримінального кодексу України. Наразі вирішується питання про обрання запобіжного заходу затриманому. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до трьох років.

varta1.com.ua: Новини