Полк «Азов» показав, як зараз виглядає сплюндрований ворожими військами Маріуполь (ФОТО)

«Люди збирають дощову воду для пиття, їсти готують на вогнищі на вулиці, а загиблих сусідів ховають просто у дворах»

На 14-й день оборони Маріуполя пресслужба полку «Азов», який захищає місто, оприлюднив шокуючі кадри вигляду міста. Про це повідомляє «АЗОВ — Маріуполь» у «Telegram».

«Сьогодні вже 14-й день оборони Маріуполя від московських окупантів. З 1 березня місто знаходиться в повному оточенні. Російські війська артилерійськими та авіаційними обстрілами нещадно нищать як саме місто, так і його мешканців. Через обстріли в Маріуполі немає електрики, води та газу. Відсутній зв’язок. Окупанти не пропускають в місто гуманітарні конвої, а з міста не випускають цивільних по «зеленому коридору»», — йдеться у повідомленні.

Місто перебуває на межі гуманітарної катастрофи.

«Люди збирають дощову воду для пиття, їсти готують на вогнищі на вулиці, а загиблих сусідів ховають просто у дворах. Ті, кого нікому поховати, лежать просто на вулицях міста, до тих пір поки комунальники їх не заберуть, та поховають у братських могилах. Величезну кількість будинків зруйновано, а люди знаходять прихисток у бомбосховищах та релігійних спорудах, але ворог обстрілює і ці споруди. Якщо найближчим часом українські війська не деблокують місто, то в Маріуполі розпочнеться голод, а геноцид українців, який задумали росіяни, буде завершено», — додають у полку «Азов». 

На фото видно світлини мертвих людей, які лежать на вулиці. 

Додамо, що окупанти двічі зривали евакуацію мирного населення з Маріуполя.

Фото: пресслужба полку Азов

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена