Польща перекине “всі наявні ресурси” на кордон з Білоруссю: з чим це пов'язано

Планується відновити буферну зону на смузі шириною близько 200 метрів від лінії державного кордону

ФОТО: ілюстративне

Польща оголосила про розгортання “всіх наявних ресурсів” на своєму кордоні з Білоруссю після жорстокого нападу мігранта на польського прикордонника. Про це заявив прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск, наголосивши, що країна “не вестиме жодних переговорів” з приводу захисту своїх кордонів, пише Onet.

 За словами очільника польського уряду, планується відновити буферну зону на смузі шириною близько 200 метрів від лінії державного кордону. Втім, чого саме складатиметься буферна зона, Туск не уточнив.

«Я хочу донести це до всіх. Тут немає місця для жодних переговорів. Ви можете використовувати будь-які доступні методи, польський кордон повинен бути захищений», - наголосив політик.

Заклик Туска підтримав міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш. Напад на польського солдата він назвав «бандитським». 

«Усі засоби у вашому розпорядженні. Це ситуація, яка з кожним днем стає все складнішою, це організована акція білоруських служб», - зауважив очільник Міноборони.

Читайте також: раніше Польща піднімала в небо авіацію під час нічної атаки росії по Україні

За словами заступника Косіняк-Камиша - Цезарія Томчика, поранений прикордонник перебуває у важкому стані. Інцидент стався напередодні. Польського військовослужбовця поранив мігрант, який намагався прорватися через шлагбаум на кордоні з Білоруссю. 

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також