Польща скерувала додаткові сили для охорони кордону з білоруссю: причини

Як це пояснюють

Фото ілюстративне з відкритих джерел

Польща посилює свій кордон правоохоронцями. Зокрема буде відправлено 500 поліцейських на кордон з білоруссю. Про це заявив у неділю міністр внутрішніх справ Маріуш Камінський, пише «Європейська правда».

«У зв'язку з напруженою ситуацією на кордоні з білоруссю я вирішив посилити наші сили 500 польськими поліцейськими з превентивних підрозділів та підрозділів контртероризму», – написав Камінський у Twitter.

Вони приєднаються до 5000 прикордонників і 2000 солдатів, які охороняють безпеку цього кордону, додав він.

Також польська прикордонна служба в неділю повідомила, що в суботу 187 осіб намагалися нелегально перетнути кордон Польщі з білорусі.

Про необхідність посилення сил на кордоні з білоруссю, в тому числі у зв'язку з присутністю групи Вагнера, у середу заявив віцепрем'єр-міністр Ярослав Качинський.

Ситуація на польсько-білоруському кордоні залишається напруженою з 2021 року, коли різко зросла кількість спроб нелегального перетину кордону з білорусі до Польщі. З початку 2023 року Прикордонна служба зафіксувала понад 12 тисяч спроб незаконного перетину кордону з білорусі до Польщі. 

Читайте також: в ДПСУ повідомили, скількох «вагнервців» може розмістити білорусь

Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак не виключив, що найманці групи Вагнера, які переберуться на територію Білорусі після спроби заколоту в рф, здійснюватимуть провокації.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена