Польські протестувальники на місяць заблокують усі переходи між Польщею та Україною

20 лютого

20 лютого польські фермери заблокують усі прикордонні переходи між Польщею та Україною, а також під'їзні шляхи до залізничних перевалочних станцій і морських портів. Про це повідомило видання RMF FM.

«Будуть заблоковані не тільки прикордонні переходи, а й транспортні вузли, під'їзні шляхи до залізничних перевалочних станцій і морських портів», – йдеться у повідомленні. 

Фермери кажуть, що протестують проти неконтрольованого напливу товарів з України до Польщі через рішення ЄС. За їхніми словами, відсутність регулювання ставить під сумнів прибутковість сільськогосподарського виробництва, переробки та інших галузей, пов'язаних з сільським господарством.

Читайте також: міністр сільського господарства Польщі вибачився за розсипане польськими фермерами українське зерно на кордоні

«Тому на 20 лютого, в рамках 30-денного загального страйку аграріїв, ми оголошуємо, що вся протестна діяльність буде зосереджена на повній блокаді всіх польських прикордонних переходів з Україною та протестах у польових умовах», – повідомили у профспілковому союзі «Солідарність».

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також